Speiderne på Romsås fikk ”nytt” speiderrom

Tidligere i høst mottok 8. Oslo Romsås speidergruppe IKEA Furusets nabofond. Nå er speiderrommet møblert med nye møbler og smarte oppbevaringløsninger fra IKEA.

Tildelingsutvalgets begrunnelse var som følger:
Prosjektet er et godt eksempel på hvordan 8. Oslo Romsås speidergruppa kan bidra til at barn og unge får et mangfoldig tilbud, som favner bredt i nærmiljøet. Barn vil også tidlig kunne få en forståelse av kildesortering, da speidergruppen har et stort fokus på naturkunnskap og miljø. Oslo Romsås speidergruppe har også et stort fokus på kameratskap og å gjøre barn og unge selvstendige blant annet gjennom å gi ansvar og ledertrening. Oslo Romsås speidergruppe står for trygge og gode verdier og ønsker nå å gi noe tilbake til nærmiljøet i deres 30-årsjubileum.

Interiørdesigner Therese på IKEA Furuset har planlagt rommet og avdekket speidernes behov: “Vi ville finne plass til alle saker slik at både barn og voksne kunne få en organisert speiderhverdag. En løsning der en fort kunne rydde bort tingene fra teltturen og få det fint og ryddig på en rask måte. Dette rommet skal til og med fungere som et møterom og da er det fint at det er mulighet for å rydde bort alle små ting, og få et ryddig helhetsinntrykk uten at det ser kjedelig ut,” forklarer Therese.

Speiderne fra Romsås var strålende fornøyde med sitt nye speiderrom. Se hvor flott det ble her: