Tildelinger våren 2016

Da er vårens tildelinger klare. Takk for mange spennende og gode søknader i denne runden også, vi gleder oss til å se resultatene fra når årets vinnere har gjennomført sine planlagte prosjekter!

IKEA Forus: Fem vinnere
Veiledningsenteret for pårørende
Veiledningssenteret for pårørende er et lavterskeltilbud til alle som har en i familien som sliter med rus. De har oppfølging av barn og unge i alle aldre. IKEA nabofond Forus vil gi støtte til en oppgradering av samtalerom/grupperom som er tilpasset for barn og unge.

Stavanger speiderklubb
Stavanger speiderklubb har gamle lokaler som er i ferd med å pusses opp, og her vil vi bidra med møbler og annet til oppgradering av patruljerom og ny kildesorteringsløsning.

Sola skole
Sola skole arrangerer treffkvelder “Kikk inn”. De har gamle hvitevarer  og har et sterkt ønske om å bytte ut platetoppen. Kjøleskap står også høyt på ønskelisten. Gjennom IKEA nabofond vil varehuset bidra med gode produkter til dette formålet.

Sunde skolekorps
Skolekorpsets trenger ny oppbevaring til pokaler og historisk materiale, samt oppgradering av kjøkkenutstyr som kaffekanner, tallerker og så videre.

Jønningheia barnehage
Barnehagen har dugnad med foreldrene i spissen. Barna skal få eget utekjøkken og ønsket seg kjøkkenleker fra IKEA.

IKEA Furuset
Foreningen Dr. Dedichens grønne torg
Prosjektet til Foreningen Dr. Dedichens grønne torg er et spennende, inkluderende og integrerende prosjekt der de fokuserer spesielt på barn og unge. Midlene skal gå til å lage et sosialt møterom i drivhuset der naboer og andre kan slå seg ned, slå av en prat, bli kjent, lære noe nytt og skape et bedre nærmiljø.

IKEA Slependen
Holmen IF
Holmen IF er en  idrettsforening i på Nesbru i Asker som har ca 1500 medlemmer, de fleste er barn og unge mellom 8-18 år. I løpet av de siste 3 årene har de på egen hånd investert mer enn 6 mill kroner i Holmen idrettspark. Nå gjenstår klubbhuset som benyttes av alle medlemmene. Det fremstår som svært gammelt og slitt innvendig, og kan trenge IKEAs interiørkompetanse og flotte produkter for å få tilbake verdigheten det fortjener.

IKEA Sørlandet: Fem vinnere
Musikkens Hus, Mandal
Musikkens hus er ett hus, men eies av fire aksjonærer: Mandal Guttekorps med 120 gutter og jenter i alderen 9 til 19 år. Stiftet 1909. 50 medlemmer i Janitsjarkorps i alderen 18 og opp. Stiftet 1881. Mandal Sangforening med 50 medlemmer, tradisjonelt mannskor. Stiftet 1865. Korrisima, Damekor, stiftet 1997. Midlene skal gå til oppgradering av 2. etasje som primært brukes av de unge.

Marnardal Ungdomslag
Ungdomslaget ønsker å bruke kjelleren til barne- og ungdomsklubb for de mellom 5 og 18 år. Denne skal pusses opp for å benytte den til ulike typer arrangement for lag og foreninger for kommune, i tillegg til skole- og barnehage som ligger like i nærheten.

Borøy Ungdomslag
Har den gamle «Sløyden» som tilhørte den gamle skolen som var på øya, med aner tilbake til 1700 – 1800 tallet. Denne har forfalt og Borøy Vel har skiftet tak og malt utvendig på dugnad, ungdommen har malt alt innvendig hvitt, og det store rommet på 36m2 ønskes å bli innredet og innbydende. Stolthet over eget lokale, skriver de i søknaden.

Borhaug Musikkorps
Sentralen er deres lokale som brukes i forbindelse med styremøter, sammenkomster. Den skal nå renoveres og oppgraderes, og møbler byttes ut med nye lette bord, stoler, og en aldri så liten oppgradering av kjøkkenet. Da blir det innbydende til serveringer for medlemmene i forbindelse med styremøter, årsmøter og foreldremøter.

Fjære og Grimstad skolekorps, Grimstad
Disse har et øvingslokale på Jappa skole, et lagerrom uten vindu i skolens kjeller. Instrumenter, verktøy, uniformer, fane, kopimaskin og noter står farlig stablet og trenger egnede skap, arbeidsbenk, skuffer og trygge hyller. I tillegg står arkivskap til noter, luftige klesskap med skyvedørløsning for uniform, medaljer med mere, på ønskelisten.

IKEA Åsane
Hylkje velforening
Hylkje velforening består av åtte mødre som ønsker å ta tilbake det gode miljøet som en gang var på Hylkje. I flere  generasjoner har et spesielt hus kalt feriekolonien vært samlingsted for barn og unge inntil de forige driverne ikke klarte å holde på lenger. Det er nå gjort et forsøk på å blåse liv i dette huset igjen for å trekke barn og unge tilbake og skape et godt miljø i området. Det trengs midler til inventar for å kunne bruke huset til deres formål som er: En gang i uken skal det foregå bytte/salg av brukte leker og andre ting der 5-7 trinn inviterer 1-4 trinn. Det vil bli familiekafe med kiosk og rebusløype, Klubbkvelder med diskotek, brettspill turneringer, tryllekunstner og andre aktiviteter. Det er også mulighet for å sette opp en scene og arrangere mindre konserter.

IKEA Ålesund
Spjelkavik IL Fotball
Spjelkavik IL Fotball er en fotballforening med ca 500 aktive spillere fra 6 år til old boys, gutter og jenter. Klubbhuset er samlingssted for alle lag hvor det arrangeres kveldsmat for alle lag, spillermøter, overnattinger osv. Midlene vil gå til oppussing av klubbhuset, med nye møbler og innredning.

IKEA Leangen
Sportsklubben Freidig
Sportsklubben Freidig har totalt 1000 medlemmer i yngres avdelinger i hhv orientering, fotball, håndball, ski samt innebandy. De har en tømmerhytte “Fjellsetra” i Bymarka i Trondheim, som er mye i bruk av deres yngre medlemmer. Dessverre er inventaret utrangert og de ønsker støtte til å oppgradere dette. De har mange og gode dugnadsfolk tilgjengelige for prosjektet, og med midler fra IKEAs nabofond for å få kjøpt ut inventar vil de komme langt.

IKEA Ringsaker
Alternativ jul på Ynglingen på Gjøvik
Alternativ Jul har blitt arrangert hvert år siden 1970. Julaften feries tradisjonelt i fellesskap og alle får julemat, kaker, gaver og alt som hører julen til. Dørene er åpne fra 13.00 med kaffe, kaker og litt underholdning før det blir julemiddag, gang rundt juletre, besøk av nisse og gaveutdeling.